website van Anneke Laurman website van Anneke Laurman

DE ZEVEN UNIVERSAL LAYERS

Inspiring Homeopathy zou je ook wel ‘ontwikkelingshomeopathie’ kunnen noemen. Een vorm van homeopathie die zich minder bezig houdt met individuele symptomen, maar vooral met de kernvragen van het leven: wat kom ik hier op aarde doen, wat zijn mijn diepere drijfveren en waarom, wat is de invloed van mijn verleden en als het me nog steeds in de weg zit, hoe los ik dat dan op? Het gaat dus over je diepste verlangens en ook je ergste frustraties. Daarom is het niet een vorm van therapie die je ‘even’ volgt. Er wordt een langere periode van behandeling gevraagd, maar kan al meteen bij aanvang een gevoel van verlichting en opluchting geven.

Kort samengevat herkennen we 7 layers:

 • Thema van de eerste laag: Gebrek aan zelfvertrouwen, geen gevoel voor eigenwaarde, geen fysieke afweer en geen psychisch verweer, dus moeite met je eigen grenzen afbakenen en ‘nee’ zeggen.  Faalangst, niet durven,bang zijn.
  Er kan een sterke compensatiedrang ontstaan, waardoor er een sub- layer ontstaat.
  Dan is er tevens een sterke drang om  te willen laten zien dat je het toch kan. Je gaat het bewijzen. Er is een sterke wil, het woord ‘stoppen’ komt bij jou niet voor.  Woorden die horen bij deze laag: ik moet, ik zal en ik wil!
 • De tweede laag heeft als thema: Problemen omtrent (Eigen) Liefde. Kern is: ik houd niet van mezelf en nu zoek ik de liefde buiten mij en moet iemand anders van mij houden. En als die ander niet (meer) van me houdt, zoek ik mijn compensatie daarvoor in: suiker, alcohol, voedsel ( of juist niet: anorexia), welke vorm van verslaving dan ook: t.v., sex, werk, spullen (koopverslaafd), roken enzovoort. Problemen ten gevolge van adoptie: mijn moeder heeft me afgestaan, dus ben ik niet om van te houden……. Deze laag  gaat ook over het gevoel het niet alleen te kunnen, de ander nodig hebben, laat me alsjeblieft niet in de steek!
 • De derde laag gaat over verbinding maken met de wereld waarin je leeft, incarneren. Bij gebrek aan incarnatie ‘zweef’ je een beetje omdat je niet helemaal hier op aarde bent, niet helemaal in je lichaam bent. Daarom kunnen er velerlei klachten van duizeligheid zijn. ‘Wat doe ik hier op aarde’ is de vraag die bij deze laag hoort.  
  Niet incarneren kan maken dat er een depressie ontstaat, omdat je het leven hier niet kunt accepteren.
 • De vierde laag gaat over het probleem van  jezelf goed afschermen en beschermen. Als je met dit thema worstelt, ben je hypergevoelig. Alle energieën denderen binnen, waardoor je eigen energie weglekt. Je voelt je naakt en onbeschermd. Een kwetsbaar gevoel,waardoor de wereld een gevaar is. Je wil met rust gelaten worden en graag alleen zijn. Het medicijn helpt om de afscherming weer op orde te brengen.
 • Het thema van de vijfde laag is: ik kom niet verder met mijn leven, want ik kan het trauma wat mij is overkomen, mijn gevoel van slachtoffer te zijn, niet loslaten. Gevoelens van wrok, zelfs van haat.  Er wordt geen uitweg gezien, je zit er helemaal in vast. Er ontstaat verstarring, ook fysiek. Je verlangt ernaar om te ontsnappen, waardoor je telkens van huis weg  wil, of steeds in beweging moet zijn, weg uit de situatie.
 • De zesde laag heeft als thema: Problemen met keuze. Niet kunnen kiezen tussen ja en nee, tussen goed en kwaad, of dit en dat. Er is dualiteit in jezelf, waardoor je vast komt te zitten en niet meer weet wat te doen. Daardoor ontstaat grote besluiteloosheid. Er kan zelfs een gevoel van scheiding tussen hoofd en lichaam zijn, waardoor je niet weet wat je voelt. Er kan snelle boosheid ontstaan, met heftige uitbarstingen. Vaak ontevreden voelen en kritiek op alles hebben. Daardoor blijven hangen in conflicten, zonder oplossing. Er is geen focus, geen richting. Het homeopatisch medicijn brengt de eenwording met jezelf, het oplossen van het conflict in jezelf.
 • Tenslotte de zevende laag. Deze laag gaat over de verbinding met God, met het Hoger Zelf,  voelen. Die verbinding is ofwel totaal verbroken, of je bent zo ‘opgestegen’, zo in verbinding met God, dat je niet meer in verbinding met jezelf staat. Je stijgt op, bijvoorbeeld bij elke meditatie. In beide gevallen ben je jezelf kwijt.  Het medicijn moet helpen een antwoord te geven op de vraag: wat vind ik werkelijk belangrijk om te doen, welke richting wil ik op in mijn leven? Wie ben ik echt?

Nieuwsbrief:

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief:

Naam:
E-mailadres: